FAQ

CETAPHIL

Cetaphil er en serie med hudpleieprodukter utviklet og klinisk bevist for å hjelpe folk med å ta vare på sin sensitive hud og andre hudproblemer forbundet med sensitiv hud. En sunn hud både føles og ser sunn og frisk ut. Alle Cetaphil-produktene er utviklet med din hudhelse i fokus

Det som gjør Cetaphil spesiell er at vi er dedikert til å fremme hudhelse for sensitiv hud. Cetaphil-produkter er klinisk bevist å beskytte mot 5 tegn på sensitiv hud. Vårt arbeid er basert på vitenskap og forskning, og vi jobber i tett samarbeid med hudleger. Cetaphil er egnet for selv den mest sensitive huden, og det er grunnen til at hudleger over hele verden anbefaler Cetaphil og stoler på merket i mer enn 75 år.


Vi innlemmer miljømessig og sosialt bærekraftig praksis gjennom hele virksomheten vår, med fokus på fire nøkkelområder: å redusere miljøpåvirkningen vår, bruke renere ingredienser, smartere emballasje og ulike initiativer for å fremme sosial bærekraft i samfunnet vårt


Les mer Det som gjør Cetaphil spesiell er at vi er dedikert til å fremme hudhelse for sensitiv hud. Cetaphil-produkter er klinisk bevist å beskytte mot 5 tegn på sensitiv hud. Vårt arbeid er basert på vitenskap og forskning, og vi jobber i tett samarbeid med hudleger. Cetaphil er egnet for selv den mest sensitive huden, og det er grunnen til at hudleger over hele verden anbefaler Cetaphil og stoler på merket i mer enn 75 år.


Vi innlemmer miljømessig og sosialt bærekraftig praksis gjennom hele virksomheten vår, med fokus på fire nøkkelområder: å redusere miljøpåvirkningen vår, bruke renere ingredienser, smartere emballasje og ulike initiativer for å fremme sosial bærekraft i samfunnet vårt


Les mer

Cetaphil passer for ulike hudtyper fra veldig tørr til kombinert eller fet, samt for kløende og irritert hud. Cetaphil er skånsom, beskytter og styrker huden samtidig som den renser og fukter alle typer sensitiv hud.

Cetaphil passer sensitiv hud fordi produktene er utviklet med ingredienser og formuleringer som er klinisk bevist for å beskytte og styrke hudens naturlige beskyttelsesbarriere. I tillegg har produktene et pH-nivå som passer til hudens syre-base balanse. Vi bruker kun ingredienser av høyeste kvalitet som ikke irriterer huden, noe som gjør produktene egnet for daglig bruk for de med sensitiv hud.

Vi driver omfattende forskning for hele tiden å sikre at produktene våre alltid har best mulig egenskaper som gir sensitiv hud det den trenger. Vi har derfor oppgradert de fleste av produktene våre i 2022 for bedre å møte behovene til selv den mest sensitive huden. Følgende produkter er fri for parabener og sulfater.


Cetaphil Daily Facial Cleanser

Cetaphil Gentle Skin Cleanser

Cetaphil Facial Lotion

Cetaphil Moisturizing Lotion

Cetaphil Moisturizing Cream

Cetaphil Softening Cream

De vanligste dehydrerende alkoholene som ofte finnes i hudpleieprodukter er etylalkohol og isopropyl (eller rødsprit).


Alkoholene i Cetaphils produkter har imidlertid godt av større molekyler. Dette betyr at alkoholingrediensene vi bruker - produkter som cetylalkohol og stearylalkohol - har en tendens til å fange opp vann, så de er fuktighetsgivende i stedet for å irritere eller tørke ut huden. Å bruke disse ingrediensene er en av mange grunner til at Cetaphil har så skånsomme produkter.

Som et farmasøytisk selskap er Galderma lovpålagt å utføre dyreforsøk på medisiner – men ikke på kosmetiske produkter. Cetaphil er et kosmetisk produkt og er ikke testet på dyr.


Galderma tester ikke Cetaphil-produkter eller ingredienser brukt i Cetaphil på dyr på noe stadium av vår produktutvikling eller produksjonsprosess. Selv om enkelte helsemyndigheter kan utføre dyreforsøk på visse kosmetiske produkter før de godkjennes for salg, har vi en aktiv avtale på plass med IIVS (Institute for In Vitro Sciences), et non-profit forsknings- og testlaboratorium, for å bidra til å drive bruk av in vitro testmetoder som et alternativ til dyreforsøk for kosmetiske produkter globalt.

Våre produkter er spesielt utviklet for sensitiv hud. Noen ganger er sensitiv hud assosiert med tørr hud, men du kan ha sensitiv hud uansett hudtype. Cetaphil passer for ulike hudtyper fra veldig tørr til kombinert eller fet, samt for kløende og irritert hud. Cetaphil er skånsom, beskytter og styrker huden samtidig som den renser og fukter alle typer sensitiv hud.

Cetaphil Daily Facial Cleanser og Cetaphil Daily Facial Moisturizer passer for fet hud, hud med tendens til akne og kombinasjonshud.

Produktene fra Cetaphil er veldig milde og spesielt utviklet for sensitiv og tørr hud. De kan brukes av hele familien og anbefales av både barneleger og hudleger over hele verden.

Våre produkter er ikke økologiske.


Cetaphil-produktene som er tilgjengelig i Norge inneholder ikke solbeskyttelsesfaktor.


Men du kan bruke hvilket som helst produkt under solkremen din hvis du vil. De aller fleste ansiktsprodukter med solbeskyttelse inneholder vanligvis kun beskyttelse mot UVB. Derfor er vårt tips å bruke et godt solbeskyttelsesprodukt som også beskytter mot UVA.

Cetaphil følger naturligvis gjeldende lover, men som legemiddelfirma har vi en enda strengere intern standard og jobber derfor kontinuerlig med sikkerheten og effektiviteten til ingrediensene våre. Vi har en lang liste over ingredienser vi unngår i produktene våre, og våre formuleringer er eksperter på å undersøke produkter som er trygge og fri for hudirriterende stoffer. Ingrediensene har ingen eller svært lavt allergeninnhold. Cetaphil er utviklet sammen med hudleger for pasienter/forbrukere med alt fra tørr hud til ulike hudsykdommer. Vi er et farmasøytisk selskap fullstendig fokusert på huden og alle våre produkter er basert på klinisk dokumentasjon og forskning.

Cetaphil er tilgjengelig på Apotek 1, Boots Apotek og Vitus Apotek. Sortimentet kan variere i de enkelte apotek.

Alle Cetaphil-produkter i Norge er veganske.

Cetaphil tilbyr et bredt utvalg av renseprodukter som er tilpasset ulike hudtyper og behov, men hjørnesteinene i denne kategorien er Cetaphil Daily Facial Cleanser og Cetaphil Gentle Skin Cleanser

Hudleger har dokumentert at panthenol i hudpleieprodukter som påføres direkte på huden er svært gunstige for huden. Panthenol er både fuktighetsgivende og beroligende for huden, og kan forbedre hudteksturen. Les mer

Glyserol – også kjent som glyserin – er et naturlig stoff som produseres av kroppen, og kan også trekkes ut av vegetabilske oljer. Glyserol er et gjennomsiktig, fargeløst og duftfritt stoff som har en fuktighetsbevarende virkning, og er en av hudens naturlige fuktighetsgivende faktorer. Glyserol trekker vann fra luften og de dypere hudlagene inn i det ytterste laget av huden for å tilføre fuktighet som varer lenge – særlig i kaldt vær, som tørker ut huden raskere. Les mer

Både kremer og lotioner er utviklet for å tilføre fuktighet til huden i både ansiktet og på kroppen. Den største forskjellen mellom dem er sammensetningen, som gir produktene ulik konsistens.


Kremer har et høyt innhold av olje, som gir en tykkere konsistens. På denne måten kan kremen «låse inne» fuktigheten i huden, eller fungere som et fuktighetsgivende lag som holder huden smidig og hindrer at den blir tørr. Dette betyr at kremer er best for deg med tørr hud. 


Lotioner er derimot emulsjoner som inneholder mye mindre olje, noe som gjør dem lettere å påføre og mindre klissete. Lotioner egner seg for fet hud, siden den lettere sammensetningen kan bidra til å forhindre tette porer. De lar også huden puste i større grad enn med kremer, og er derfor en favoritt om sommeren. 


Les mer