null

Kom i gang med en hudpleierutine 

 

En kvinne som spruter vann i ansiktet
1. Rens av ansiktet 

Vanlig såpe kan være belastende og irriterende for huden, så velg et skånsomt rengjøringsprodukt som passer for din hudtype.Finn et produkt som bevarer hudens normale pH-balanse og som ikke forstyrrer den naturlige beskyttelsesbarrieren. All ansiktsrens fra Cetaphil hjelper ifølge klinisk dokumentasjon til med å bevare hudens pH‑verdi og naturlige fuktighet, noe som gjør produktene ideelle for sensitiv hud.Hvis du har fet hud, skal du velge et renseprodukt som er utformet spesielt for ikke å tette igjen porene (ikke-komedogent) og som regulerer produksjonen av sebum/fett, for eksempel Cetaphil Daily Facial Cleanser  

Unngå å vaske ansiktet mer enn to ganger om dagen (morgen og kveld), og vær nøye med å klappe huden tørr.Ikke gni ansiktet med håndkleet, for å unngå å irritere huden.  

Smilende kvinne med lukkede øyne tørker ansiktet med en hvit klut
2. Dagkrem

Hvis du har tørr hud, skal du påføre dagkremen mens huden fremdeles er litt fuktig. Det bidrar til å binde fuktighet og holde huden myk og glatt. Man kunne kanskje tro at fet hud ikke trenger fuktighetskrem, men man skal tilføre fuktighet selv om man har overskudd av talg – også synlig blank hud kan lide av mangel på fuktighet. Sørg bare for å bruke en ikke-komedogen, oljefri fuktighetskrem som ikke tetter igjen porene. 

Å bruke en dagkrem med SPF er en veldig god måte å passe på at man alltid er beskyttet mot solen på. SPF 15 er den laveste faktoren for å få tilstrekkelig beskyttelse(1).  

3. Solbeskyttelse

Solbeskyttelsesprodukter er ikke bare beregnet for dager med strålende sol. Hvis man bruker solbeskyttelse regelmessig, får man beskyttelse mot frie radikaler som forårsakes av UV-stråling, og som kan skade huden og føre til at den eldes raskere. SPF 15 er den laveste solbeskyttelsesfaktoren for å få god beskyttelse, men solkremer som har SPF 30 (eller høyere) beskytter enda bedre. 

Du kan med fordel bruke Cetaphils produkter under solkremen hvis du vil bruke en høyere solfaktor. 

Velg et produkt som beskytter mot et bredt spekter av UV-stråling, slik at du er beskyttet mot både UVA-stråler (som forårsaker aldringstegn) og UVB-stråler (som fører til solbrenthet)(2). Og husk at selv om solkremen er vannfast slik at den ikke skylles (eller svettes) av like lett, må du smøre deg flere ganger hvis du er lenge i solen.  

4. Nattkrem

Hvis du smører deg med fuktighetskrem før du legger deg, beholder huden fuktighetsbalansen i løpet av natten og føles myk og glatt når du våkner og skal møte en ny dag. Å bruke fuktighetskrem om natten er en god måte å utnytte tiden der kroppen får sin nødvendige hvile. En næringsrik nattkrem som Cetaphil Bright Healthy Radiance Brightening Night Comfort Cream hindrer at huden tørker ut i løpet av natten. 

En kvinne gnir hudkrem på benet
5. Ikke glem kroppen

Selv om ansiktet kanskje er det man fokuserer mest på når man ser seg i speilet, skal man ikke glemme kroppen. Det er lett å nedprioritere huden på armer, ben, rygg og overkropp, men også der kan huden bli tørr og irritert. 

Bruk en mild dusjkrem og venn deg til å smøre deg med fuktighetskrem umiddelbart etter at du kommer ut av dusjen eller badet. Prøv Cetaphil PRO Restoraderm Body Wash, som er uparfymert, tilfører fuktighet og roer ned huden. 


1 http://www.skincancer.org/prevention/uva-and-uvb 

2 http://www.skincancer.org/prevention/uva-and-uvb