null

5 tegn på sensitiv hud 


I Cetaphil vet vi at sensitiv hud kan være et irriterende problem. Men du er ikke alene. Faktum er at sju av ti mennesker oppgir at huden deres viser tegn til tørrhet, irritasjon, utslett eller andre former for ubehag.Huden påvirkes av alt fra kjemikalier og miljømessige faktorer til hormonelle endringer og stress, noe som kan forårsake eller øke sensitiviteten i huden. De gode nyhetene? Det er individuelt hva nettopp din hud trenger, og når du blir kjent med hudens behov, er det enklere å velge riktige produkter. Cetaphil har samarbeidet med dermatologer, forskere og eksperter over hele verden for å identifisere fem tegn på sensitiv hud, og vi utvikler produkter tilpasset alle hudtyper, ikke minst de mest sensitive.  

Kvinne med kviser ser inn i kameraet med et svakt smil

Lær deg å identifisere fem tegn på sensitiv hud 


Det ytterste sjiktet av det øverste hudlaget kalles hudbarrieren, en tynn, men viktig overflate av hudceller og fett som beskytter huden mot luftforurensninger og kjemikalier. Personer som lider av sensitiv hud, har ofte en tynn eller svekket hudbarriere som gjør at irriterende stoffer trenger lettere ned i huden. Dette fører igjen til at huden kan bli tørr og irritert. En svekket hudbarriere kan ikke ses med det blotte øyet, men den merkes. Hvis du opplever ubehag som en stikkende og sviende følelse når du bruker produkter som ikke er tilpasset for sensitiv hud, er det svært sannsynlig at du har en skadet eller svekket hudbarriere.   

En smilende kvinne med fremtredende fregner ser på seg selv i speilet

Rødhet, kløe, brennende og stikkende følelse samt generell irritasjon. Sensitiv hud kan medføre mange ulike typer ubehag. Irritasjon er et av de vanligste tegnene på sensitiv hud. Noen ganger synlig, andre ganger er det bare noe man kjenner, og uansett ønsker man å unngå det. Lindre og forebygg ved å velge produkter tilpasset for sensitiv hud, utvalgt for nettopp deg. 

Flassende, livløs, rødflammet eller ujevn hudstruktur er synlige tegn på sensitiv hud. Disse problemene påvirker hudkvaliteten generelt og kan føre til både ubehag og plager. Ru hud er ofte forbundet med tørr hud, og er noe som kan behandles med de riktige produktene. 

Den ubehagelige følelsen av stram og anstrengt hud er noe mange med sensitiv hud opplever altfor ofte. Stramhet er en tydelig indikasjon på at huden mangler nok fuktighet. Problemet kan lindres og korrigeres med riktige, fuktighetsgivende produkter, tilpasset for sensitiv hud.  

Tørr hud er et vanlig tegn på sensitiv hud, noe som både oppleves og ser plagsomt ut. En svekket hudbarriere reduserer effektiviteten i det ytterste beskyttende hudlaget, noe som fører til at huden får problemer med å holde på fuktigheten og dermed tørker ut. Riktige produkter tilpasset for sensitiv hud gjenoppretter fuktighetsbalansen og sørger for at huden hele tiden får nok fuktighet. 

Cetaphil beskytter mot fem tegn på sensitiv hud 

Cetaphils skånsomt rengjørende og fuktighetsgivende produkter styrker hudens naturlige barriere samtidig som de fukter og lindrer irritert hud. 

Produktene er utviklet med spesielt utvalgte ingredienser som blant annet beroligende pro-vitamin B5 (pantenol), vitamin B3 (niacinamid), nærende sheasmør, avokadoolje og mandelolje. Alt for å hjelpe deg med å gi sensitiv hud akkurat det den trenger. 

I over 75 år har Cetaphil samarbeidet med dermatologer og helseeksperter for å utvikle og teste produkter tilpasset for sensitiv hud. I omfattende kliniske tester som har involvert over 1500 personer, er Cetaphil dokumentert effektivt mot de fem viktigste tegnene på sensitiv hud: svekket hudbarriere, irritasjon, ruhet, tørrhet og stramhet. 

Dermatologer anbefaler Cetaphil Gentle Skin Cleanser for effektiv rengjøring av alle hudtyper uten å tørke ut huden, og Cetaphils fuktighetsgivende kremer og lotions for å fylle på med fuktighet som holder huden myk og aktivt fuktet i opptil 48 timer. 

Beskytt mot fem tegn på sensitiv hud. Cetaphils sortiment med klinisk testet og anbefalt innhold gir sensitiv hud den omtanken den fortjener.