null

5 tips til hvordan du tar best vare på sensitiv hud 


Det er ikke lett å føle seg frisk og ha det bra hvis man har problemer med huden. Å ha en hud som alltid føles irritert, kan være frustrerende og gi dårligere selvtillit, men hvis du følger disse enkle trinnene kan du gjenoppbygge huden og kanskje føle deg mer som «deg selv» igjen. 

En smilende kvinne med strålende hud ser mot siden av kameraet


1. Rengjør skånsomt

Den perfekte ansiktsrensen er en rens som bevarer hudens naturlige fuktighet og fjerner urenheter, sminke og overflødig talg uten å tørke ut huden. Prøv å finne et såpefritt, uparfymert og mildt renseprodukt, som Cetaphil Gentle Skin Cleanser eller Cetaphil Gentle Foaming Cleanser. Og pass på at du ikke vasker ansiktet for ofte, fordi det kan gjøre huden tørr og irritert.Hver morgen og kveld skal være nok. 

En hånd strekker seg mot en åpen boks med Cetaphil Moisturizing Cream
2. Tilfør fuktighet

I tillegg til å gjøre huden mykere og glattere kan en fuktighetskrem tilføre fuktighet til huden og hjelpe den med å gjenopprette den naturlige fuktighetsbarrieren. Finn en mild fuktighetskrem for sensitiv hud, som ikke inneholder unødvendige (og potensielt irriterende) ingredienser, for eksempel fargestoffer eller parfyme. Cetaphil Facial Moisturizer Daily Hydrating Lotion, Cetaphil Daily Facial Moisturizer med SPF15 og Cetaphil Softening Cream PRO DermaControl Oil Absorbing Moisturizer er spesielt utformet for sensitiv hud ved at de er uparfymerte, hypoallergene og ikke tetter til porene. 

3.Unngå utløsende faktorer

Definisjonen på sensitiv hud er at huden reagerer negativt på visse utløsende faktorer.I noen tilfeller er den beste måten å håndtere dette på å unngå slike faktorer fullstendig. Tenk over hva det kan være som får huden din til å reagere negativt: Er det den nye parfymen, tekstiler eller at du har vært for mye i solen? Andre årsaker kan være sminke, klimaanlegg eller sentralvarme. Hvis du vet hva som forårsaker reaksjonene, kan de bli lettere å håndtere eller til og med forebygge. 

4. Bruk alltid solbeskyttelse

En ting man vet er bra for sensitiv hud, er å være nøye med å bruke solbeskyttelse i ansiktet. Velg en dagkrem med solfaktor for å redusere hudens eksponering for UV-stråler, som kan påvirke hudens allmenntilstand (også innendørs). Når du er ute i solen, er det lurt å bruke et solbeskyttelsesprodukt i tillegg (ikke bare en dagkrem med solfaktor) og å bruke solhatt/caps og solbriller.  

En smilende kvinne ser inn i kameraet, ansiktet i skyggen av stråhatten, bortsett fra noen stråler av lys som har kommet gjennom hullene i hatten
5. Unngå kraftig eksfoliering (peeling)

Regelmessig peeling rengjør huden i dybden, fjerner irriterende og forurensende stoffer og urenheter, og det er derfor en god rutine i seg selv. Dessuten har eksfoliering den fordelen at den fjerne døde hudceller og fremmer hudfornyelsen, noe som gjør at huden ser friskere ut. Men alle peelingprodukter har ikke de samme egenskapene. Når du velger peelingprodukt, skal du velge et som er spesielt beregnet for sensitiv hud, for eksempel Cetaphil Gentle Exfoliating Cleanser. 

Uansett hvilke produkter du bruker, er det viktig å finne en hudpleierutine som fungerer for nettopp deg, dine vaner og din sensitive hud.